Rise & Shine | Breakfast Ideas (2)

Mango Lassi 1

Lassi é uma bebida tradicional da India e do Paquistão, à base de iogurte, água e especiarias ou fruta. Habitualmente acompanha as refeições e é tomada bem fresca. Para o paladar ocidental os lassi de frutas vão lindamente com o pequeno almoço ou lanche. São simples e rápidos de fazer e vão ver que vão gostar. Os mais ousados podem acrescentar um pouco de especiarias e tornar o sabor mais exótico.

Mango Lassi 2

Para fazer o Lassi de Manga devem ter os seguintes ingredientes (por pessoa):

1 embalagem de iogurte natural
1/2 embalagem (do iogurte) de água ou leite
1 manga madura ou polpa de manga (1 chávena)
1  colheres de sopa de açúcar (opcional)
1 pitada de cardamomo (opcional)

Juntar todos os ingredientes e reduzir a puré no liquidificador. Servir bem fresco.

Mango Lassi 3 Mango Lassi 4

(English Version)

Lassi is a traditional drink from India and Pakistan, based on yogurt, water and spices or fruit. Usually accompanies meals and is taken chilled. For the Western palate the fruit lassi go beautifully with breakfast or with a snack. They are simple and quick to make and you’ll certainly  like it. The more daring can add a bit of spice to have a more exotic flavor.
To make the Mango Lassi you must have the following ingredients (per person):

1 pack of plain yogurt
1/2 package (of the yoghurt) of water or milk
1 ripe mango or mango pulp (1 cup)
1 tablespoon of sugar (optional)
1 pinch of cardamom (optional)

Add all ingredients and reduce it to puree in a blender. Serve chilled and enjoy it.

Advertisements
Rise & Shine | Breakfast Ideas (2)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s