Eating Out | GB Roof Garden Restaurant

View from the Roof Garden - Via Hotel Grande Bretagne
View from the Roof Garden – Via Hotel Grande Bretagne

(Scroll Down for English Version)

Há restaurantes de onde saímos deliciados com a comida (o Roof Garden é um desses) e há restaurantes onde, para além do corpo, também a alma sai encantada (no Roof Garden isso também acontece!). O restaurante no cimo do Hotel Grande Bretagne em Atenas é um daqueles locais onde apetece sempre voltar, tanto pela experiência gastronómica e pelo impecável serviço, como pelo ambiente e vista deslumbrante.

Nas três noites que ficamos em Atenas, jantámos sempre no Roof Garden e todos os pratos escolhidos eram deliciosos. As carnes tenras, os peixes e frutos do mar fresquíssimos,  as massas e risotos confeccionados na perfeição. As sobremesas eram uma delícia e os vinhos recomendados nunca desiludiram.

Via Hotel Grande Bretagne
Via Hotel Grande Bretagne

Agora imaginem uma experiência tão positiva com a cidade de Atenas e, particularmente, a Acrópole como cenário. É, pura e simplesmente, de tirar o fôlego.

O menu, do Chef Asterios Koustoudis, vai buscar inspiração à cozinha mediterrânica que reinterpreta com uma nota de modernidade, combinando ingredientes da mais elevada qualidade com a mais rigorosa técnica. Os soberbos pratos apresentados podem ser harmonizados com uma selecção de vinhos (sob a direcção do sommelier Evangelos Psofidis) onde estão representadas as principais regiões vinícolas do mundo. A lista de vinhos do GB Roof Garden garantiu ao restaurante o “Best Award of Excellence 2015” atribuído pela conceituada revista Wine Spectator, galardão que vêm a manter nos três últimos anos.

Não obstante tudo o que foi dito, os valores apresentados no Menu são perfeitamente justos e, mesmo que não esteja hospedado no Grande Bretagne, se visitar Atenas, vale seguramente a pena experimentar o Roof Garden.

Via Hotel Grande Bretagne
Via Hotel Grande Bretagne
Via Hotel Grande Bretagne
Via Hotel Grande Bretagne

(English Version)

There are restaurants where we left delighted with the food (the Roof Garden is one of those) and there are restaurants where, also the soul leaves enchanted (in the Roof Garden this also happens!). The restaurant at the top of the Hotel Grande Bretagne in Athens is one of those places make you  want to come back, not only because of the gastronomic experience and the impeccable service, but also  due to the great ambience and breathtaking views.

In the three nights we stayed in Athens we had dinner on the Roof Garden and all the dishes chosen were delicious. The tender meats, the freshest fish and sea fruits, pasta and risotto cooked to perfection. The desserts were a delight and the recommended wines never disillusioned.

Now imagine such a positive experience with the city of Athens and, particularly, the Acropolis as a backdrop. It is, quite simply, breathtaking.

The menu, from Chef Asterios Koustoudis, has drawn inspiration from the Mediterranean cuisine that he reinterprets with a note of modernity, combining ingredients of the highest quality with the most rigorous technique. The proud presented dishes can be harmonized with a selection of wines (under the direction of sommelier Evangelos Psofidis) where the major wine regions of the world are represented. The wine list of the GB Roof Garden Restaurant earned the “Best Award of Excellence 2015” attributed  by the prestigious magazine Wine Spectator, award conquered for the past three years.

Notwithstanding all that has been said, the figures in the Menu are perfectly fair and even if you are not a guest at the Grande Bretagne, if you are visiting Athens  the Roof Garden is most certainly the place to go.

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